Entregando a una dirección equivocado, repartidor encuentra una fortuna

Entregando a una dirección equivocado, repartidor encuentra una fortuna

Bogdan Popov tenía solo 19 años cuando se mudó de Rusia a Argentina. Él fue estudiante de intercambio de Universidad de Buenos Aires.

Popov estaba luchando y por eso tomó varios trabajos para sobrevivir, como en un cafetería, un tienda cerca de su departamento y entregando comida, hasta un día afortunado cuando todo cambió.

“Para conseguir un trabajo como repartidor, compré mi primer automóvil. Fue un Hyundai. Era un auto viejo muy malo y me costó $ 1,300. Lo compré en una pequeña concesionaria. El automóvil comenzó a tener problemas de frenos, motor y transmisión. Después de medio año hubo demasiados problemas. Lo arreglé por $ 3,000 y lo vendí por $ 2,000 “.

Para 2011, amigos y compañeros de clase comenzaron a pedirle a Lam que los ayudara a escoger y comprar autos. Lam explicó que en la tradición china, cuando alguien te hace un favor, pagas la generosidad llevándolos a cenar.

“Cada vez más estudiantes necesitan ayuda para comprar automóviles. Para 2011, muchos clientes y amigos estaban preguntando, y pensé que esto debería ser un negocio. Les dije que en lugar de comprarme comida, dame $ 300 por el servicio de automóviles. Mi compañía comenzó en el momento en que comencé a recolectar dinero de los clientes “.

Empezó a recibir de dos a tres clientes por semana. A medida que su clientela creció, Lam trajo a su primer socio para ayudar a administrar el negocio y en 2012, sin fondos externos, comenzó su propio concesionario y contrató a sus compañeros de clase y amigos de Hong Kong.

El negocio de Lam inicialmente actuó como intermediario entre el cliente y los concesionarios. Ayudarían a traducir y negociar en nombre de los clientes para obtener las mejores ofertas, así como a inspeccionar los autos para asegurarse de que estuvieran en buena forma. A medida que crecía el negocio, Auto Depot se convirtió en un concesionario completo que ofrece una amplia gama de automóviles.

Eventualmente comenzó un ciclo: los estudiantes comprarían un auto de Lam, pero cuando tuvieran que regresar después de graduarse, volverían a Lam para revender su automóvil.

Hoy, la empresa de Lam ha crecido de dos personas a 8 empleados de tiempo completo y más de 50 voluntarios. Él dice que él vende más de 400 automóviles al año a un precio promedio de $ 30,000. Los autos de lujo en el rango de $ 100,000 y más representan el 20% de sus ventas. Uno de los autos más caros que ha vendido alguna vez es un Lamborghini Huracan, que tiene un costo aproximado de $ 200,000.

Tan solo en el año escolar 2012-2013, los estudiantes internacionales en Canadá compraron automóviles nuevos y usados ​​por un valor inferior a $ 15.500 millones, según la BBC.

En la mayoría de los países, los automóviles de lujo pueden tener márgenes de hasta el 250%, por lo que cuando los niños ricos vienen a Australia, están ansiosos por aprovechar las grandes ofertas, si tienen el dinero en efectivo disponible. Lam dice que casi todos sus clientes pagan sus superdeportivos en efectivo.

Mientras los ayude a ahorrar dinero, me van a elegir como un servicio “.

Hasta ahora, Lam lo ha hecho bastante bien: ha sido el orgulloso propietario de un BMW M3, un Porsche 911 y un Audi R8, que se convirtió en el automóvil de sus sueños después de ver la película de 2004 “I, Robot”. Actualmente conduce un Mercedes SLS.

Koppel verdwijnt spoorloos. Ineens te zien in luxe leven op Instagram!

Koppel verdwijnt spoorloos. Ineens te zien in luxe leven op Instagram!

Iedereen is gek op een paar middelbare schoolliefjes die vorige week internet hebben gebroken.

Ontmoet de 23-jarige Jeremy en de 21-jarige Lily uit Ontario, die een gezamenlijk Instagram-account heeft gekregen van een zielige 21 volgers – die meestal familie en vrienden waren, tot maar liefst 173k in slechts 3 weken!

Ze waren nog nooit uit Nederland vertrokken toen ze begonnen aan wat bedoeld was als een twee maanden durend backpackende startpunt in Singapore.

Maar door gebruik te maken van hun gecombineerde fotografie- en grafische ontwerpvaardigheden en jarenlange ervaring in de horeca, maakte het koppel van hun reis een acht maanden durend avontuur door Zuidoost-Azië, en verbleef in een van de meest luxueuze vijfsterrenresorts in de regio. wereld – gratis.

Hun jaloersmakende Instagram-snaps hebben hen een Influencer-waardige opvolger opgeleverd van meer dan 173.000 op hun Instagram-account, van een basis van ongeveer 21 toen ze vertrokken.

Uiteindelijk begonnen ze geld te verdienen met gesponsorde content-banen van luxe hotels en merken.

Ze berekenden dat tijdens hun reizen – naar Marokko, Myanmar, Cambodja, Sri Lanka en Thailand – gedurende een periode van slechts twee maanden ze verbleven hadden in een accommodatie van meer dan £ 20.000.

Dus hoe hebben ze het gedaan?

Business Insider heeft het stel ingehaald en is nu terug in Singapore.

Scroll naar beneden om te achterhalen hoe ze in enkele maanden van ‘backpackers naar influencers’ zijn gegaan.

Het komt allemaal neer op Instagram-savvy, volgens het paar. Sinds het begin van de reis heeft het echtpaar een volgeling bijeengebracht van meer dan 60.000 volgers op Instagram – een lichte toename ten opzichte van de 1.000 die ze hadden toen ze Londen verlieten.

Hun reis begon in Marokko, het begin van wat ze dachten dat een reis van twee maanden zou zijn. Ze brachten drie weken door met een traditionele “toeristisch” vakantie, zegt Valeikaite. “Alles was van tevoren geboekt en super georganiseerd.” Al die tijd maakten ze foto’s.

Na twee tot drie maanden fotograferen, begonnen hun Instagram-volgers “te groeien met de snelheid van het licht”, aldus Valeikaite. “Mensen willen mooie plekken zien en zichzelf daar zien.”

Coppola zei echter dat, ondanks hun grote aanhang, de interesse aanvankelijk niet van bedrijven afkomstig was. “We dachten eraan terug naar huis te gaan – we hadden nooit gedacht dat we een reis van acht maanden zouden doen met geld dat we hadden,” zei hij.

Maar toen ze Zuidoost-Azië troffen, begon het een keer te draaien.

In Cambodja belandde het paar, dat jarenlange ervaring had in de horeca in Londen, met het beheren van een resort op het eiland Koh Rong, waar ze bijna drie maanden doorbrachten.

Van boomhutten tot nog meer privézwembaden, het paar begon samen te werken met privévilla’s in Cambodja die ze gratis in ultieme luxe wilden ophangen. Een van de villa’s is hieronder afgebeeld.

Na een aantal interviews met de media – waaronder Business Insider – begonnen ze nog meer grip te krijgen met hun posts op Instagram, en meer bedrijven begonnen hen te benaderen voor samenwerkingen.

Plots leek de droom om Instagram Influencer te worden niet zo ver weg.

Contracten begonnen in te rollen. In Vietnam (hieronder afgebeeld) tekende het koppel een contract voor een campagne met Fusion Resorts voor een volledige maand. Er was geen geldwissel: hun beloning in luxe accommodatie, reizen, eten en drinken …

Wat leidde tot nog meer privézwembaden en villa’s.

Het luxe hotelmerk Aman nodigde het paar uit om te verblijven in een van de resorts in Sri Lanka, een land dat ze oorspronkelijk niet van plan waren te bezoeken.

Miljonair broers zetten hun leven op het spel en de reden is helemaal niet raar!

Miljonair broers zetten hun leven op het spel en de reden is helemaal niet raar!

De gebroeders Koch worden door links belasterd, maar hun filantropie vertoont een gecompliceerder beeld.

Het teken van hogere intelligentie, zo wordt gezegd, is het vermogen om tegenovergestelde ideeën in je hoofd te houden en te blijven functioneren.

Maar bij het overwegen van Charles en David Koch, de industriële broers en conservatieve activisten, ontploffen de hoofden van de liberalen metaforisch voordat ze positieve gedachten over de grootste boogeymen van links kunnen toestaan. Ze beweren dat de Kochs de grootste bedreiging vormen voor de Amerikaanse democratie buiten de Islamitische Staatsgroep, krachtige ideologen die een tax-free bedrijfsparkeerterrein willen creëren met next-to-no-overheid – en die de enorme rijkdom hebben, $ 28 miljard en tellen, om het te laten gebeuren.

Wat vaak onvermeld blijft: de eigenaars van Koch Industries, een van ‘s werelds grootste conglomeraten, hebben naar schatting $ 1,5 miljard geschopt voor een reeks van oorzaken en instellingen waar de meeste liberalen van houden: openbare televisie, medisch onderzoek, hoger onderwijs, milieubeheer , hervorming van het strafrecht en kunst. Gestoken door een 2010 New Yorker-artikel dat hen als slechteriken heeft ingelijst, laten de broers assertief het goede woord horen over hun goede werken.
David Koch leek verbijsterd dat hun politiek hun filantropie overschaduwde. In een Q-and-A van september 2014 met Crain’s, een in New York gevestigd zakenmagazine, zei David Koch dat hij en zijn onopvallende broer Charles eenvoudig hun enorme fortuin willen gebruiken om een ​​betere wereld te maken – en terwijl hij aarzel niet om terug te gaan naar liberalen die zijn naam beschamen.

“De linkse Democraten vinden het heel leuk om mij een slechte Koch-broer te noemen, en de [filantropische] bijdragen die ik op deze vele terreinen verdien, zijn enorm waardig”, zei hij, terwijl hij opmerkte dat zijn bijdragen aan het United Negro College Fund veel Afrikaans-Amerikaanse studenten hielpen die het zich anders niet kon veroorloven “naar deze grote [historisch zwarte] colleges te komen.”

Met zijn naam op ziekenhuizen, zegt het theater, dat het New York Metropolitan Ballet huisvest en talloze besturen en liefdadigheidsinstellingen, “stuurt het een bericht naar de politieke groeperingen in dit land die niet van de conservatieve Republikeinse zakenman houden.”

Maar historici en politieke analisten zeggen dat de Kochs ‘onbetwistbare bijdrage tot het algemeen belang – de broers hebben individueel de prijzen van filantropen van het jaar ontvangen van verschillende liefdadigheidsorganisaties – en nieuws dat ze maar liefst 1 miljard dollar konden uitgeven aan de 2016 presidentsverkiezingen zijn symptomen van een veel groter probleem.

Hun invloed op cultuur en politiek zijn tekenen dat Amerika is binnengetreden wat de Gilded Age 2.0 zou kunnen worden genoemd: een tijdperk waarin ongelijkheid in rijkdom, en een electoraal systeem overspoeld met geld, de superrijken een verontrustende hoeveelheid invloed in de Amerikaanse samenleving hebben gegeven.

Hoewel David Koch zegt dat zijn familiestichting veel meer besteedt aan filantropie, hebben de broeders invloed gehad op het politieke landschap, door conservatieve presidentskandidaten zoals Wisconsin Gov Scott Walker te financieren, miljoenen in rechttoe rechtaan denkenbanken en anti-belastingorganisaties zoals de Club for Growth en regelmatig ontmoetingen met andere rijke campagne-inzenders in exclusieve retraites. Volgens critici hebben de broers milieubeschermingswetten gevochten en gepleit voor wetgeving die gunstig is voor de petrochemische industrie, de bron van hun ongelooflijke rijkdom.

David Karpf, professor aan de George Washington University die gespecialiseerd is in media en de Amerikaanse cultuur, zegt dat de Kochs een terugkeer zijn naar een tijdperk waarin zakenlui zoals Andrew Carnegie, Leland Stanford en Cornelius Vanderbilt door de aarde zwierven en politieke macht in evenwicht brachten met liefdadigheidsinstellingen. Vervolgens, zegt Karpf, hebben de industriëlen hun nalatenschap gevormd door enorme brokken van hun geld weg te geven, en daarbij monumenten voor zichzelf te creëren.

“Ik denk niet dat we het verrassend moeten vinden” dat Baronnen uit de 21e eeuw, zoals de Kochs, zouden volgen, zegt Karpf.
Wat nog belangrijker is, zegt hij, in een tijdperk van afnemende overheidsfinanciering en donaties, zijn de massale bijdragen van de Kochs gemengde zegeningen voor de begunstigden. Hoewel de Kochs hebben gezegd dat hun gaven vrijblijvend worden gegeven, zegt Karpf dat ze nog steeds invloedrijk zijn.

Overweeg openbare televisie, die naar verluidt meer dan $ 23 miljoen van de Kochs in het laatste decennium heeft ontvangen. David Koch’s band met twee van de belangrijkste tv-stations van het Public Broadcast System, WNET in WGBH in New York en Boston, heeft meer dan één hoofdpijn veroorzaakt voor het station en PBS in het algemeen.

Critici zeggen dat zijn aanwezigheid PBS ertoe bracht plannen te negeren om een ​​documentaire uit 2012 ‘Citizen Koch’ uit te zenden, waarin wordt beweerd dat de miljardairbroeders en hun bondgenoten een politieke oorlog financieren tegen werknemersvakbonden, de machtigste bondgenoten van de Democraten.

Hoewel PBS en WGBH erop hebben aangedrongen dat Koch geen zeggenschap heeft over wat het station besluit uit te zenden, hebben managers op het hoogste niveau de stekker van “Citizen Koch” getrokken zonder een gedetailleerde uitleg.

This couple dropped out of college and now travels in luxury around the world!

This couple dropped out of college and now travels in luxury around the world!

Everyone is going nuts over a couple of high school sweethearts that broke the Internet last week.

Meet 23-year-old Jeremy and 21-year old Lily from Ontario, who’s joint Instagram account grew from a pitiful 21 followers – who were mostly family and friends, to a whopping 173k in just 3 weeks!

They had never left Canada when they embarked on what was meant to be a two-month backpacking stint starting in Malaysia.

But by using their combined photography and graphic design skills, as well as years of experience in the hospitality industry, the couple turned their trip into an eight-month adventure across SouthEast Asia, staying in some of the most luxurious five-star resorts in the world — for free.

Their envy-inducing Instagram snaps have earned them an Influencer-worthy following of more than 173,000 on their Instagram account, from a base of around 21 when they left.

Eventually, they began earning money from sponsored content jobs from luxury hotels and brands.

They calculated that during their travels — to Morocco, Myanmar, Cambodia, Sri Lanka and Thailand — over a period of just two months they had stayed in accommodation worth over £20,000.

<strong>So how did they do it?</strong>

Business Insider caught up with the couple, who are now back in Singapore.

Scroll down to find out how they went from “backpackers to influencers” in a matter of months.

It all comes down to being Instagram-savvy, according to the couple. Since starting the trip, the couple have racked up a following of more than 60,000 Instagram followers between them — a slight increase from the 1,000 they had between them when they left London.
<p class=”slide-title”>Their trip began in Morocco, the start of what they thought would be a two-month trip. They spent three weeks having a traditional “touristy” holiday, says Valeikaite. “Everything was booked in advance and super organised.” All the while, they were taking photos.</p>
<p class=”slide-title”>After two to three months of taking pictures, their Instagram followers “started increasing at the speed of light,” according to Valeikaite. “People want to see beautiful places and picture themselves there.”</p>
<p id=”after-two-to-three-months-of-taking-pictures-their-instagram-followers-started-increasing-at-the-speed-of-light-according-to-valeikaite-people-want-to-see-beautiful-places-and-picture-themselves-there-6″ class=”slide-module clearfix vaop-breakpoint” data-slide=”6″>However, Coppola said that despite their big following, the interest wasn’t initially coming from companies.”We were thinking of going back home  — we never would have imagined doing an eight-month trip with money we had,” he said.</p>

<div id=”but-when-they-hit-southeast-asia-things-started-to-take-a-turn-7″ class=”slide-module clearfix vaop-breakpoint” data-slide=”7″>
<p class=”slide-title”>But when they hit SouthEast Asia things started to take a turn.</p>
<p class=”slide-title”>In Cambodia, the pair, who have years of experience working in the hospitality industry in London, landed jobs managing a resort on the island of Koh Rong, where they spent nearly three months.</p>
<p class=”slide-title”>From tree houses to yet more private pools, the pair began collaborating with private villas in Cambodia who would put them up in ultimate luxury for free. One of the villa’s is pictured below.</p>
<p class=”slide-title”>After doing a couple of interviews with the media — including Business Insider — they started to gain even more traction with their posts on Instagram, and more companies started to approach them for collaborations.</p>
<p class=”slide-title”>Suddenly the dream of becoming an Instagram Influencer didn’t seem so far off.</p>
<p class=”slide-title”>Contracts started to roll in. In Vietnam (pictured below), the couple signed a contract for a campaign with Fusion Resorts for an entire month. There was no money exchange — their pay in luxury accommodation, travel, food and drink…</p>
<p class=”slide-title”>Which led to yet more private pools and villas.</p>
<p class=”slide-title”>The luxury hotel brand Aman invited the couple to go and stay at one of its resorts in Sri Lanka, a country that they weren’t originally planning to visit.</p>

</div>

<noscript><img height=”1″ width=”1″ style=”display:none”
src=”https://www.facebook.com/tr?id=107104869985800&ev=PageView&noscript=1″
/></noscript>

 

Roger Federer surprises kids at the children’s hospital in Basel

Roger Federer surprises kids at the children’s hospital in Basel

For Roger Federer, this April this means much relax with his family as he won’t compete again until Roland Garros, and it’s the chance especially to have a bigger role in the charity. After the Match for Africa 3 that allowed to earn 1.3 million euros from tickets sold that will go to the Roger Fedeer Foundation, the World No. 4, who will play another exhibition match on 29 April in Seattle with John Isner and Bill Gates, decided, in cooperation with his sponsor Lindt, to prepare a surprise for kids at the children’s hospital in his home town of Basel, in order to wish them happy Easter bringing as a gift a nice Gold Bunny. It was Lindt to start this project, organizing special Easter events in 10 Children’s Hospital in Switzerland. In total, the chocolate maker gave 8.000 Gold Bunnies and donated 74,000 dollars for individual projects that they made. Federer definitely donated an important amount of money of course, but at the moment details about have not been revealed. Here is the video of Roger with kids, who were very emotional as you can see here below:

ALSO READ: Roger Federer about not playing until late May: ‘In Dubai I realized that I needed to take a break’

Dad takes son who is on a wheelchair to the skate park

Dad takes son who is on a wheelchair to the skate park

WEST VALLEY CITY – A West Valley City dad is gaining internet fame after he gave his wheelchair bound son the ride of his life at a skate park.

The touching video of Phil Van Hise pushing his 5-year-old son Callen in a wheelchair at the West Valley City Skate Park was posted on his wife’s Facebook this week, and it’s been a big hit with more than 40,000 views.

“It’s not to say, ‘Hey, look what I can do as a dad,'” Van Hise said. “It’s what he can do.”

Callen is their “miracle baby.” He was born premature and diagnosed with Hypotonic Cerebral Palsy. He has challenges with balance and coordination and is going to speech therapy.

“He can communicate well,” Van Hise said. “He can read like crazy. He’s at the top of his class in Kindergarten.”

The message he’s been sending to mom and dad lately is he likes the skate park–a whole lot!

“His reaction is what’s worth it,” Van Hise said. “I don’t care if I’m about ready to die or have exhaustion from that. His joy is what matters.”

Callen’s mom Paula says, just because his body works differently, that doesn’t mean he can’t participate in the activities he chooses.

“The first time we came, I cried,” she said.

She’s grateful others made him feel right at home.

“Everyone here was so awesome about it,” Paula Van Hise said. “It was really busy, and they would stop and let him through and cheer him on.”

A lot of people are cheering on dad too. Paula says he’ll do anything to put a smile on their only child’s face.

“He couldn’t breathe first time he did it, but he did it anyways,” she said.

But that isn’t stopping this father.

“I’ll do it every day if I have to,” Philip Van Hise said.

The video has touched a lot of people. A woman from California told Paula she is going to use the video to convince her community to build an all-abilities playground.

Jeff De Young: The dog who saved my life and came to live with me

Jeff De Young: The dog who saved my life and came to live with me

Jeff De Young served in Afghanistan with a bomb-detection dog named Cena N641, a black Labrador. In the intense atmosphere of war the two developed an unbreakable bond. This is the story of how Cena helped Jeff survive not only war, but also life after war.The day I turned 18 I started Marine Corps boot camp, and 15 months later I went to Afghanistan. It was 2009 and I was absolutely terrified.
You could hear the rounds snap overhead, and then when the round went past you, you heard a zing almost like a whistle
They paired us with the dogs based on our personalities. Cena was a slightly goofy, quiet dog, and I was a slightly goofy, quiet kid, so it made sense for us to be with each other. Together we were known as Kid and Chicken. Chicken was one of those nicknames that you don’t remember where it came from, it just kinda stuck. And although I was 19 by this stage, I looked like I was about 12, I didn’t even have any facial hair. As a joke, the Marines mailed a permission slip home for my mom to sign because I looked so young they didn’t believe that I was allowed to be over there.I would operate Cena using hand and arm commands and a whistle. I’d be in front of the patrol and Cena would be further ahead again, so if either of us walked on an improvised explosive device, although we would have been hurt, the rest of the patrol would be safe. I’d never been faced with a situation like that before and it felt like a crash course in adulthood, responsibility, and survival.Cena had been a champion bird dog. When waterfowl falls from the sky there is no scent trail to follow like there would be with a rabbit or a deer, so the dog has to investigate the area and find the scent on the wind, it’s amazing. Dog’s noses are so much more powerful than ours. We smell cookies, but they smell the flour, the nutmeg, the butter, the eggs, the milk – they can dissect everything and they can detect smells that we don’t even know exist. He’d been trained to detect more than 300 different types of explosives and if he smelled something interesting on patrol he would lie down and notify me, and then I’d call in an explosives technician. We had to trust each other – we would have a dozen, two dozen marines behind us and any mistake could have been fatal.

Media playback is unsupported on your device

Media captionListen: Jeff describes how Cena supported him during his darkest hours serving in Afghanistan
The battle of Marjah was a turning point in my life. We approached the town before the sun came up, no-one was talking, no-one was joking. It was very tense. You could hear the rounds snap overhead, and then when the round went past you, you heard a zing almost like a whistle. I was so worried about getting Cena to safety, I even had to lie on top of him to protect him from gunfire. Another time I carried him through a freezing cold, flooded river on my shoulders like a hunter would a deer. It got so cold in the fighting holes that even Cena’s body heat didn’t help, so one day I offered an Afghan soldier the entire contents of my wallet for his scratchy, olive, drab wool army blanket. I had $100 (ÂŁ80) in my wallet. I was either going to burn the money or get the blanket, that’s how cold I was. I still have that blanket.The first week inside Marjah I lost a couple of very good friends. One of them was a former room-mate I’d trained with, Lance Corporal Alejandro Yazzie. He was 23, a Navajo, and an all-round good guy. His grandfather had been a wind talker [code talker] in World War Two. When I found out it was Yazzie I was devastated. I held on to Cena and cried into him.

Yazzie was the first of seven friends I lost in Afghanistan. I carried a flag inside my helmet and whenever a friend would pass away I’d add their name to it.Eventually I just couldn’t cope any more. I grabbed my military rifle and went to the latrine area. I remember sitting there trying to prepare my mind and make peace, and then Cena peeked around the corner. His ears went up like in the cartoons and he opened his mouth like he was smiling. His tail started spinning so hard that his whole body was rocking back and forth like he was excited by a piece of bacon. I started laughing, and I laughed so much that I just broke down crying. I realised then that I couldn’t leave Cena because I didn’t know if his next handler would love him the way I did. He really was the only person in my life that I had a deep relationship with at that time. I left the latrine, put my rifle back and focused on work.Find out moreJeff De Young spoke to The Documentary: It’s a dog’s life on the BBC World ServiceIt’s really hard to explain what it’s like, psychologically, coming back from war. Even the drive home was strange. New music was out, new cars were on the roads, there were new stores. It felt like when you leave the cinema to get popcorn and then miss the best part of the film. I got married three days after returning and I was so busy doing all this happy stuff, it was like a Band-Aid over Afghanistan. But I wasn’t really taking care of myself and dealing with what had happened over there.
Aside from my children being born and the day I was married, that was the happiest day of my life, it was like all of my Christmases rolled into one
A couple of weeks after coming home the post-traumatic stress (PTSD) and separation anxiety from being away from Cena really hit me. I’d always understood that I wouldn’t have him forever but I’d had no idea how being apart from him would affect me. I felt like a stranger at home and I didn’t feel comfortable unless I was with my battalion members or other veterans. I had nightmares and spent many nights crying in the bedroom corner or talking out loud to my fallen friends.Over the next four years Cena was always on my mind, but as time went on it became hard to keep up hope that we would be together again. Then one day, when I was in college, I got a call. The woman on the phone said: “Mr De Young? My name is Mrs Godfrey, would you like to adopt your bomb dog?” Without even thinking I said, “Heck, yes!” That was 24 April 2014, one day shy of four years since Cena and I had been separated.It was just a turmoil of emotions on the car ride there. When Cena came down the aisle I very awkwardly – like a guy crossing a high school dance floor – ran up, kneeled down and started hugging him. He leaned into me like, “Hey man, what’s up?” and started licking my face.Aside from my children being born and the day I was married, that was the happiest day of my life. It was like all of my Christmases rolled into one. I’d been married for four years by the time I got Cena back. Unfortunately, my inability to recognise that I had issues as a result of being in Afghanistan ultimately led to my divorce. Cena was helping me with healing and support but the damage to my relationship was already done. On 5 June 2015 I ended my marriage.

I have three daughters, they are six, five and two-and-a-half. Cena took to them instantly, and they love him back – they try to paint his nails and put bows on him. Before getting Cena back, the sound of a child crying would trigger a panic attack in me, as a result of an incident in Afghanistan, and it was tough knowing that I couldn’t help my kids because my brain couldn’t process that memory.
The military teaches us how to put the uniform on, but it doesn’t teach us how to take it off, metaphorically speaking
With Cena, if my daughters cried I would sit on the couch, put my forehead to his, scratch his ears and just breathe. Gradually, Cena would only need to be beside me and I could cope. By the time my third daughter was born I was able to do a lot of the diaper changes and bottle feeding even if she was crying, and to finally be able to help my daughter felt like being released from jail, it was freedom. I’m a military ambassador for the American Humane Association now and I travel around the country raising awareness about how important it is to reunite service dogs with their handlers, and how the dogs can be a vital form of treatment for veterans with PTSD. My work is most definitely therapy for me, too. The military teaches us how to put the uniform on, but it doesn’t teach us how to take it off, metaphorically speaking. I’ve lost count of how many friends I’ve lost now, who’ve taken their lives – four just last year alone. I couldn’t even think about talking about what I saw in Afghanistan four or five years ago, but slowly, by opening up to other veterans, by putting myself out there and airing everything that happened it’s becoming so much easier. I’ve recently found out that I have a heart condition called tachycardia. The doctors say it was probably triggered by an explosion or something that happened in Afghanistan. When I’m stressed my heart rate goes up to 200 beats per minute, high enough for a heart attack, so I’m having an implantable cardioverter defibrillator (ICD) fitted in my chest. I’m still mentally processing the idea that soon I’m going to have an electronic box in my chest to keep my heart in check.

Cena is in OK health, although his front wrist bothers him and his hips are pretty bad. He’d been back to Afghanistan, and I tracked down two of his other handlers through Facebook. I keep them up to date with how he is doing and I hope to get them to come to Michigan to see him – it’s been years since they’ve seen Cena too.Cena was retired after his third deployment because of a hip injury and there’s no doubt in my mind that he has PTSD. I think he has memories of things that he saw that he doesn’t like. He has nightmares, he’ll whimper, he’ll run around in his sleep and his teeth will snarl. But he’s always by my side – we go to the gym together, we go to college together – my college even wants to get him his own cap and gown for when I graduate. Cena’s nine-and-a-half now. Dogs tend to live to 11 or 12, so I’ve started making peace with the fact that he may pass away soon. I’ve been preparing my mind for that.Jeff De Young was interviewed by Sarah McDermott and Rose de Larrabeiti.All images courtesy of Jeff De Young.

Join the conversation – find us on Facebook, Instagram, Snapchat and Twitter.

After losing his wife of 72 years, man turns to baking to help those in need

After losing his wife of 72 years, man turns to baking to help those in need

Leo Kellner loves helping people in the sweetest way possible — by baking them cakes and pies.

The 98-year-old from Hastings, Nebraska, lost his wife in 1993 from complications related to dementia; they had been together for 72 years.

Since her passing, Kellner took up baking as a way to give back to the community and honor the legacy of both his mother, from whom he learned to cook, and his wife.

“I didn’t know what to do with myself,” Kellner told TODAY. “I was moaning and moping, and I said, ‘I’ve got to have something to do,’ and that’s how it started.”

That first year, Kellner made 144 pies for people in need.

He reached out to local funeral homes and community organizations to let them know he’d like to connect with families having a hard time. Kellner then started reaching out to those families, getting to know them, and baking up some love during their time of need.

Kellner also makes sure to tailor the pies around people’s allergies and preferences. On the day we spoke, he had just whipped up angel food, German chocolate and classic chocolate cakes.

“Everybody’s my favorite — I love everybody,” said Kellner. “People that gave me a rough time when things were going hard for me, and I still love them. I’ve since made them cakes and pies. I hold no grudge.”

Kellner is no stranger to hardship. Born in 1918, he lived through the Great Depression, when his family lost their farm. Kellner had to move from state to state as an adolescent looking for viable crops, which meant possible work.

“I knew what it was to be poor, and a lot of times we just had eggs and flour mixed up together,” he said. “So as long as I can do it, I will. A lot of people donate stuff to help; I bake.”

And Kellner’s made quite the impact.

“I’ve got friends from all over,” he said. “I’ve gotten thank-you cards from Alaska, where they’ve attended a funeral for which I’ve furnished a cake.”

Through his baking Kellner has not only helped the community, he’s fostered it.

He hosts parties at his home for which he bakes, and Kellner constantly attends gatherings — never empty-handed, of course. He’s even helped some neighbors’ children learn to cook so they can spread love just as he does.

“I do it for everybody,” said Kellner. “That’s just the way I am.”

Kellner believes that this inclination to give to everyone just might be the secret to a long, happy life.

“I try to be happy,” said Kellner. “I place nobody above me, I place nobody below me. I like everybody and I’ve never held a grudge.”

‘I want kids to have the opportunity like I do.’ Oilers superfan fundraises to send low-income kids to playoffs

‘I want kids to have the opportunity like I do.’ Oilers superfan fundraises to send low-income kids to playoffs

The first thing Ryan Wolfert will tell you is he’s been to ten Oilers hockey games this season, and 13 last year.

“They’re a great hockey team,” he said. “They’re like so much fun to watch, especially with Connor McDavid, who is my favourite player.”

But Wolfert, 22, doesn’t want to be the only fan experiencing all the fun — and drama — when watching games on home ice.

That’s why he has raised $953 for the Edmonton Oilers Community Foundation, in hopes the organization uses the funds so kids who can’t afford playoff games can experience them.

The foundation contributes funds to programs that support education, health and wellness for kids and teens.

“Ticket prices always cost more for playoffs,” he said. “The Oilers are going for playoffs for the first time in a while (11 years), and I want kids to have the opportunity like I do, and cheer them on.”

Playoff games are extremely important, he added.

“It’s so important to have these fans go to the games and support the team,” he said.

“There’s such a big difference going to live game. It’s probably more fun than watching it at home.”

Wolfert kick-started his fundraising efforts on GoFundMe — a website that lets donors help people in need — pledging he would run 10 kilometres around downtown and Oliver.

He ran on April 1, beginning and finishing the leg at Rogers Place.

“I’m passionate about running. I was also on the track and cross-country team in high school,” he said. “I’ve run five half-marathons over the last five years.”

Though a representative from the Oilers Community Foundation confirmed they received funds from Wolfert, a spokesperson was unavailable to comment by press time on what the group did with them.

Still, Wolfert said they were pleased with his efforts.

“They were so happy and loved what I did,” he said. “After, they gave me an awesome prize. I got to walk the tunnel that the Oilers come out of from the dressing room. It was so awesome.”